Bugün öğrencilerim için yaptığım ,yıllar önce Ankara'da ablamın arkadaşından öğrendiğim incirli- cevizli kurabiye ile niyeti de bozdum diyeti de:(Ama bu kurabiye ile diyet bozulur,ağızda dağılan, incirle cevizin muhteşem uyumuyla bir tane yiyenin bir tane daha yemekten kendini alamadığı bir kurabiye.Öğrencilerim bugün parmaklarını yediler resmen ve kurstaki hocalar beni gurme ilan etti..:)
Bu kurabiyeyi sadece incir ve cevizle yapıyordum ama incir ve cevizim az olunca hamuru ikiye bölüp yarısını incir ve cevizle yarısını ise tarçınlı,havuçlu ve üzümlü yaptım.Aynı hamurdan tadı tamamen farklı iki kurabiye çıkarmayı başardım.
İşin sırrı kurabiyenin hamurunda aslında ,eğer kurabiyelerin gevrek olmasını istiyorsanız elma sirkesi ve un yerine nişasta kullanmalısınız ya da daha önceki kurabiye tarifimde belirttiğim gibi krema kullanabilirsiniz.Ben kremanın kalorisi yüksek olduğu için bu kurabiyede kullanmadım unun yerine nişasta kullandım.Püf noktalara da değindikten sonra tarife geçelim.
Malzemeler
Hamuru için:
1 paket margarin
1 s.b un
1 yumurta
1 kabartma tozu
Yarım s.b şeker
1 çorba.k sirke
aldığı kadar nişasta
incir ve cevizli kurabiye için:100 gr incir
100 gr ceviz
havuçlu kurabiye için:3 adet havuç
1 çorba.k kuş üzümü
1 çorba.k şeker
1 tatlı.k tarçın
Yapılışı:
Margarin eritildikten sonra hamuru içi olan tüm malzemeler karıştırılır.incirli ve cevizli kurabiye için; incirler küp küp doğranır ve cevizlerle hamurla karıştırılır.Tarçınlı -havuçlu kurabiye için ;havuçlar rendelendikten sonra şeker ve tarçın ilave edilir,havuçların suyu çekene kadar ocakta pişirilir.Harç soğuduktan sonra ceviz büyüklüğünde alınan hamurun içi oyulup hazırlanan harç içine konulup şekil verilir.Önceden ısıtılmış fırına verilen kurabiyeler 25-30 dak.sonra servise hazır.Afiyet olsun...:)
Yorumlar
Yorum Gönder