Yaz geldi sebzeler ve meyveler çeşitlendi.Manavlara gidince içim açılıyor o renk cümbüşü içinde.Önceden meyve ve sebzeden nefret eden ben diyet sayesinde meyve ve sebze müptelası oldum.Bugün evde bulunan sebzelerle türlü yapıyım dedim ama ben türlüyü sevmem aslında o yüzden farklı bir tat elde etmek için malzemelerin bazılarını közledim ve enfes bir aroma verdi türlüme.Bu türlüde çok az sıvı yağ kullandım(bir tatlı kaşığı kadar).4 kişilik bu yemeğin toplam kalorisi 350,düşünün artık ne kadar hafif bir yemek olduğunu,ayrıca bir diyet yemeğine göre tadı da harika.Hemen tarife geçiyorum:
Malzemeler:
1 adet patates
2 adet patlıcan
3 adet domates
2 adet köy biberi
1 adet kuru soğan
2 adet kabak
1 çorba.k biber salçası
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı fındık yağı
tuz,karabiber
Yapışı:
Tencereme fındık yağımla birlikte jülyen şeklinde ince ince doğradığım soğanlarımı koyarak kavurmaya başladım.Soğanlar hafif pembeleşince küp küp doğradığım patatesleri ilave ettim ve tencere yarım çay bardağı su ilave edip patatesler biraz yumuşamaya başlayıncaya kadar kaynattım .Daha sonra sonra salçamı,baharatları ve ince ince doğradığım sarımsakları ekledim.Bir kaç dakika karıştırdıktan sonra halka şeklinde doğradığım kabaklarımı ekleyip tencereme malzemenin üstünü geçecek kadar su ekledim ve onları kaynamaya bıraktım.Tenceredeki malzemeler suyunu çekene kadar bende domates,patlıcan ve biberlerimi özledim ve küp küp doğradım.Tenceredeki malzemeler suyunu çekince közlediğim biber,patlıcan ve domatesi de ekledim ve on dak.kısık ateşte kaynattım.Yemeğimiz Servise hazır.Afiye OLsun....;)
çok güzelmiş,eline sağlık.
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim...;)
Sil