Ana içeriğe atla

DİYET USULÜ ŞEFTALİ VE ERİK MARMELATI


 Bu fikrin benden çıkmadığını belirterek başlamak istiyorum. Kış hazırlıklarının bitmek üzere olduğu şu dönmede annemin aklına geldi bana kahvaltı için şekersiz marmelat yapmak. Onun önerisinde hiç şeker yoktu ama ben şeker yerine çok az miktarda tatlandırmak için pekmez kullanmayı teklif ettim ve sonuç mükemmel oldu. Kahvaltıma yeni bir tat daha eklemiş oldum hem çok sağlıklı hem de kalorisi çok ama çok düşük. Yalnız muhafaza etmesi biraz zor, onunda çözümünü buldum: Bozulmaması için kavanozların kapağına yağlı kağıtla kaplıyorum hiçbir şey olmuyor. Hemen diyet usulü marmelatlarının tarifine geçiyorum:
Malzemeler:
3 kilo şeftali yada mürdüm eriği (hangisiyle yapmak isterseniz)
1 su bardağı pekmez
4 litre su
Yapılışı:
Küp küp doğranan meyveler bir gece üzerine pekmez dökülerek bekletilir. Suyunu bırakan meyvelere 4 litre su eklenip suyunu çekene kadar kaynatılır. Sonra rondo da püre haline getirilir. Püre haline gelen marmelatımız koyu bir kıvam alana kadar tekrar kaynatılır. En son küçük kavanozlara ağzına yağlı kağıtlar kapatılarak buzdolabında muhafaza edilir.

Yorumlar

  1. hemen ekmeğe sürüyoruz..eline sağlık..

    YanıtlaSil
  2. Ya şimdi aklıma takıldı neden 3 kilo şeftaliye 4 kilo su koydunuz ki .Suyunu çektirmek uzun zaman almadı mı ?

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Mercimekli Diyet Kabak Çorbası...

                       Bugünlerde sınav derdim olmadığı için rahatım ve işten,okuldan fırsat kaldığında hemen kendimi mutfağa atıyorum.Amaç düşük kalorili ve lezzetli akşam yemekleri ortaya çıkarmak ki bu aralar bunu başarabilmenin mutluluğunu yaşıyorum:)                 Geçen hafta kabak sarması tarifini verirken kabak çorbasının tarifini vereceğimi belirtmiştim.Diyet yaparken aynı çorbaları ve salataları yemek hem bıkkınlık veriyor hemde tek tip beslenmeye giriyor.Benim burda amacım : farklı tatlarla farklı sebzelerden farklı faydalar sağlamak.Bunu başardığıma inanıyorum...                 Kabak çorbası düşük kalorisi sayesinde diyet çorbalarının başında yer alıyor.Bende uzun zamandır denemek istiyordum ve sonunda denedim  ama tabi ben bu çorbayı kendime göre değiştirdim.Mesela ben hiç yağ kullanmadım ve kırmızı mercimek ekledim bu çorbaya.Tadı diyet çorbasına göre fena değil,akşam yemeğinde iyi bir alternatif olabilir...                Kalorisi yaklaşık 60-70 olan bu çorbada

300 KALORİLİK KAHVALTI...

   Uzun süreden beri diyet yapmayı bırakmış olsam da kalorisi düşük ve sağlıklı yiyecek yemeye özen gösteriyorum. Sabah kahvaltısı vazgeçilmezlerim arasında. Haftanın en az dört günü tam anlamıyla kahvaltı yapıyorum bazen de kahvaltımda cornfleks yiyorum.      Kahvaltımın olmazsa olmazları diyet peynir ve altı tane diyet zeytin, kızarmış kepek ekmeği, domates, salatalık ve çay. Eğer diyet peynir ve zeytin yoksa evdeki normal zeytin ve peyniri sıcak suda 10 dak. bekleterek tuzunu ve yağını çıkartıp tüketiyorum. İki bardakta şekerli çay içtiğimde bu kahvaltının kalorisi 300 buluyor. Sabah sabah 300 kalori alıyorum ama gün boyu tok kalıyorum, bu kahvaltıyı sabah 6.30 yaptıysam öğlen 2-3’ e kadar acıkmıyorum. Hemen 300 kalorilik kahvaltımın kalori değerlerini tek tek yazıyım: 300 kalorilik kahvaltı: 100 g diyet peynir-60 kalori 6 tane diyet zeytin-48 kalori 1 adet domates-15 kalori 1 adet salatalık-11 kalori 2 dilim kepek ekmeği-140 2 bardak çay(1 kaşık şeker

Kuskus Pilavım(Diyet)

         Diyete başladım başlayalı yani yaklaşık 6-7 aydır kalorisi yüksek diye ne bulgur ne de pirinç pilavı yiyiyordum.Çünkü sadece bir porsiyonu bulgur pilavının 291 pirinç pilavının ise 326 kalori:( Daha önceden salatasını yaptığım kuskusun pilavının yapıldığını biliyordum.Bugün hemen kalori hesabına girip kukus pilavını nasıl daha az kalorili yapabilirim diye düşünüp sonunda ortaya hem kalorisi çok düşük hemde enfes bir pilav ortaya çıkardım.         Bu pilavın kalorisi yaklaşık 180-200 kalori yani tam diyetlik bir pilav,o yüzden diyetteyken pilavdan uzak duranlar için ideal....;)Hemen tarife geçiyorum. Malzemeler: 2 bardak kuskus 1 tatlı kaşığı sıvı yağ 1 adet havuç 1 adet kırmızı biber 1 adet kuru soğan nane,tuz,karabiber 5 Bardak su Yapılışı: Soğan küp küp doğranır ve yağda kavrulur,daha sonra julyen usulu doğranan biberler eklenir.Rendelediğimiz havuçları da soğan ve biberlerle karıştırırız.En son kuskus ve baharatları ilave edip 5 su bardağı suyu ilave ederi