Ana içeriğe atla

LAHANA KAPUSKA



Diyeti ve niyeti bozunca beş kilo birden almışım.Bu yüzden tekrar diyet yemeklerine dönüş yaptım.Son iki haftadan beri verebildiğim kilo 1 kg L ama yine de pes etmek yok eski kiloma dönmek istemiyorum .Bu hafta diyet yemeği olarak lahana kapusgası yaptım.1 tabak lahana kapusgası 100-120 kalori civarında.Akşam yemeğinde yoğurt eşliğinde çok doyurucu olur.Diyet yapanlara akşam yemeği olarak öneriyorum ve hemen tarifine geçiriyorum:

Malzemeler:

1 çay bardağı yarma

4-5 dal lahana

1 adet havuç

1 tatlı kaşığı salça

1 tatlı kaşığı biber salçası

1 tatlı kaşığı  zeytin yağı

1 adet soğan

Tuz,karabiber,pul biber ve nane

Yapılışı:

Önceden yarmalar sıcak suda ıslatılır.Tencere zeytin yağı kızdıktan sonra doğranan soğanlar yağda kavrulur.Daha sonra  küp küp doğranan havuçlar eklenir.Havuçlarda kavrulduktan sonra salçalar ve baharat eklenir ve kavrulmaya devam edilir.Son olarak önceden ıslattığımız yarma ve doğranmış lahanalar ilave edilir ve malzemelerin üzerini geçecek kadar su konulup kaynamaya bırakılır.Yemek suyunu seçince servise hazır.Afiyet olsun…..:)

Yorumlar

  1. Havuçlu denemedim hiç,pirinç yerine yarmada iyi bir tercih,eline sağlık...

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim:)yarma kullanmamın nedeni daha az kalorili olması....

    YanıtlaSil
  3. yarma nın kalorisi nedir,elinize sağlık süer görünüyor

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kabızlığa Karşı Alınabilecek Birkaç Tedbir.....

     Bugün diyet yapan çoğu insanın karşılaştığı kabızlık konusunda bilgi vermek istedim.Diye yapmaya başlayınca bende yemek yeme düzenimdeki değişime bağlı olarak kabızlık başlamıştı önceleri bu sorunu bir bardak form çayı içerek gidermeye çalışıyordum taki bu çayların bağırsak tembelliği yaptığını öğrenene kadar...Daha sonra bu çayları bırakıp daha doğal yollara başvurmayı denedim ve bu sorunu ortadan kaldırmak için şu dört unsuru hayatıma soktu: 1-Kayısı: Bu aralar baş tacı meyvem kayısı,önceden sabahları aç karnına bir adet gün kurusu yeyip ılık su içiyordum üstüne ama şu an tam mevsiminde oluğumuz için tazesini sabah kalkar kalkmaz yeyip üzerine su içiyorum ve kabızlık sorunum tamamen ortadan kalkmış durumda.Hemen şunu da belirteyim gün kurusunun bir faydasını gördüğü de söyleyemem ve neredeyse kalorisi taze kayısının 3 katı.Kayısı 8 kalori iken gün kurusu 29 kalori o yüzden yaz boyunca bu meyveyi yemeye devam etmeyi planlıyorum tabi aşırıya kaçmadan .....

300 KALORİLİK KAHVALTI...

   Uzun süreden beri diyet yapmayı bırakmış olsam da kalorisi düşük ve sağlıklı yiyecek yemeye özen gösteriyorum. Sabah kahvaltısı vazgeçilmezlerim arasında. Haftanın en az dört günü tam anlamıyla kahvaltı yapıyorum bazen de kahvaltımda cornfleks yiyorum.      Kahvaltımın olmazsa olmazları diyet peynir ve altı tane diyet zeytin, kızarmış kepek ekmeği, domates, salatalık ve çay. Eğer diyet peynir ve zeytin yoksa evdeki normal zeytin ve peyniri sıcak suda 10 dak. bekleterek tuzunu ve yağını çıkartıp tüketiyorum. İki bardakta şekerli çay içtiğimde bu kahvaltının kalorisi 300 buluyor. Sabah sabah 300 kalori alıyorum ama gün boyu tok kalıyorum, bu kahvaltıyı sabah 6.30 yaptıysam öğlen 2-3’ e kadar acıkmıyorum. Hemen 300 kalorilik kahvaltımın kalori değerlerini tek tek yazıyım: 300 kalorilik kahvaltı: 100 g diyet peynir-60 kalori 6 tane diyet zeytin-48 kalori 1 adet domates-15 kalori 1 adet salatalık-11 kalori 2 dilim kepek ekmeği-140 2 ...

DİYET USULÜ ŞEFTALİ VE ERİK MARMELATI

  Bu fikrin benden çıkmadığını belirterek başlamak istiyorum. Kış hazırlıklarının bitmek üzere olduğu şu dönmede annemin aklına geldi bana kahvaltı için şekersiz marmelat yapmak. Onun önerisinde hiç şeker yoktu ama ben şeker yerine çok az miktarda tatlandırmak için pekmez kullanmayı teklif ettim ve sonuç mükemmel oldu. Kahvaltıma yeni bir tat daha eklemiş oldum hem çok sağlıklı hem de kalorisi çok ama çok düşük. Yalnız muhafaza etmesi biraz zor, onunda çözümünü buldum: Bozulmaması için kavanozların kapağına yağlı kağıtla kaplıyorum hiçbir şey olmuyor. Hemen diyet usulü marmelatlarının tarifine geçiyorum: Malzemeler: 3 kilo şeftali yada mürdüm eriği (hangisiyle yapmak isterseniz) 1 su bardağı pekmez 4 litre su Yapılışı: Küp küp doğranan meyveler bir gece üzerine pekmez dökülerek bekletilir. Suyunu bırakan meyvelere 4 litre su eklenip suyunu çekene kadar kaynatılır. Sonra rondo da püre haline getirilir. Püre haline gelen mar melatımız koyu bir kıvam alana kadar tekr...