Bugün yine mutfağa yeni lezzetler keşfetmek için girdim.Ben yemek yaparken ne kadar olursam o kadar yaratıcı oluyorum bunu fark ettim bugün.Düşük kalorili ne yapsam diye düşünürken baharın gelmesiyle manavlardaki yerini alan, düşük kalorili sebzelerimizden olan ''kabak ''geldi aklıma ve kabak yemeği yapayım dedim.Tabi kabağın da yemeğini diyet formuna dönüştürmem gerekti.Bir iki saat bunun üzerinde kafa yorduktan sonra ortaya hafif,bir o kadar lezzetli ve bir o kadar da düşük kalorili ''kabak sarmalarını '' ortaya çıkardım...:)
Hiç yağ kullanmadığım bu yemek yaklaşık 100 kalori.Diyet yapanlar için çorbaların yanına akşam yemeğinde tercih edilebilecekleri çok hafif bir yemek.İlerleyen günlerde yine diyet yapanlar için kabak çorbasının tarifini de vereceğim.Şimdilik kabak sarmalarının tarifini vermek kafi :)
Malzemeler:
2 adet kabak
1 domates
1 diş sarımsak
2-3 dal maydanoz
2-3 dal tere
tuz-karabiber-nane
Yapılışı:
Kabaklar uzunlamasına ince ince dilimlendikten sonra tost makinasında kızartılır.İç harcı için domates küp küp doğrandıktan sonra tencerede bir iki dakika kavrulur(yanmaması için biraz su ilave edilebilir)
Domatesi baharatlar ve sarımsak, tere ve maydonoz eklenir ve 1-2 dak. sonra ocaktan alınır.Tost makinasında hiç yağ koymadan kızarttığımız kabakların ortasına domates harcı koyulur be rulo şeklinde sarılır.Ruloların açılmaması için kürdan kullanılır.Kabak sarmaları servise hazır,Afiyet Olsun...
Aslında diyet değil de sağlıklı beslenme diyelim biz bunun adına, yaptıklarının hepsi çok sağlıklı çünkü:) eline sağlık canım..diyeti de niyeti de bozmaman dileğiyle sevgiyle kal..
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim, desteklerinizi bekliyorum...:)
Sil°º✿ Olá, amiga!
YanıtlaSilPassei para uma visitinha... suas receitas são deliciosas e dão água na boca.
As fotografias dos pratos são maravilhosas.
Bom início de semana!
Beijinhos.
Brasil
¸.•°`♥❤ ⊱╮
Gracias...:)
Sil