Bugün kendi ellerimle ve tamamen kendi ürettiğim yeni bir tarifle yaptığım çorbama ''Vicdan Çorbası'' adını verdim.Bu çorbaya bu adı vermemi nedeni; bir diyet çorbası olması ve içtikçe insanın vicdanı rahatlıyor olması.Diyet yaparken arada yapılan kaçamaklar her zaman vicdan azabı yaratır''ahhhh keşke yemeseydim,bir boğazıma sahip çıkamadım....''vb şekillerde hayıflanır dururuz.Bende son günlerde bu modadayım ,kaçamakları yapıp yapıp vicdan azabı çekiyorum,eee malum sınav dönemlerinde aşırı stresten aşırı yemek yeme arzusu baş gösteriyor.Kesin yine bir iki kilo almışımdır.Bu nedenle bugün kolları sıvayıp diyet yemeklerinde farklı bir lezzet keşfetmek için mutfağa girdim.Bir kaç gündür bu çorbayı nasıl yaparım diye tasarlıyordum,sonunda bugün son tasarımına şekil verip yapımına koyuldum.
Hemen belirteyim bu çorbada hiç yağ yok , kalorisi ortalama 100 kalori ve baklagil -sebze karışımının muhteşem uyumu diye de adlandırsam yalan olmaz.Bu çorbada lifleri sayesinde tok tutun 3 baklagil kullandım;kuru fasulye,nohut ve kırmızı mercimek.Ve yine detoks etkisi yapan ve tok tutan 4 sebze kullandım;kuru soğan,maydanoz,brokoli ve havuç.Tabi diyet çorbalarının vazgeçilmezi olan metabolizmayı hızlandıran acı biberleri ve naneyi de es geçmemek lazım.Neyse fazla uzatmadan hemen çorbanın malzemeleri ve yapımına geçiyorum:
Malzemeler:
1 adet büyük boy havuç
3 adet kuru soğan
yarım bağ maydanoz
1 adet brokoli
1 su bardağı k.fasulye
1 su bardağı nohut
1 su bardağı k.mercimek
1 ç.k salça
2 ç.k biber salçası
tuz,karabiber,pul biber ve nane
Yapılışı:
Soğanlar küp küp doğrandıktan sonra biraz su ile tencerede kavrulur.Sonra doğradığımız havuçlar eklenir.Bunlar suyunu çektikten sonra salça ve baharatlar eklenir ve iki litreye kadar su ilave edilir.Daha sonra önceden haşladığımız nohut,fasulye ve mercimek ilave edilir ve 15-20 dak.kaynatılır.En son brokoli ve maydanoz eklenir ve 10 dak. daha kaynatılır.Çorbamız blendır da püre haline getirildikten sonra servis yapılır.Afiyet Olsun...
Yorumlar
Yorum Gönder